Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door deze website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid.

Accepteer

And so it begins…

In 1953 werd Vecom opgericht als toeleverancier van de scheepsvaart. Oprichters waren De Heer Verbon en De Vries.

Het bedrijf maakt een sterke groei door met de verkoop van reinigings- en onderhoudsproducten voor de scheepvaart. De keuze voor deze industrie ontstaat door de plaats van de vestiging: Maassluis, in de achtertuin van scheepsagentuur Dirkzwager en Smit International.

Naast de scheepvaart heeft Vecom zich vooral gefocust op de metaaloppervlaktebehandeling.

Producten voor beitsen, passiveren, fosfateren en electrolytisch polijsten van metaal maar ook ontvetters en andere reinigingsproducten werden aan het gamma toegevoegd.

TIX

Tix is eind jaren 70 op de markt gekomen als merk van Tensia S.A. Liège, een fabrikant van huishoudproducten & chemische reinigingsproducten voor de industrie. Tensia S.A. Liège behoorde tot de Britisch Petroleum Group. Na de golfoorlog heeft BP Tensia S.A. Liège en Tix verkocht aan Yplon.

In 2002 heeft Vecom de reinigingsproducten voor industrie en automotive overgenomen van Yplon in Estaimpuis (het huidige McBride). Deze producten onder Tix naam kenden een enorme groei en zijn allom bekend in de Industrie & automotive.

Naast de producten die onder de Tix naam op de markt te vinden zijn, worden onze producten ook onder private label aangeboden voor enkele gerenommeerde merken.

Overname Flexoclean

In 2019 heeft Flexoclean Engineering B.V. de Tix producten en een deel van de Vecom producten (cleaners & degreasers) overgenomen en deze ondergebracht in een nieuwe dochteronderneming genaamd VecoTix.

Vecotix

Vandaag is VecoTix B.V. actief in 8 verschillende landen en beschikt het over een standaard gamma van meer dan 150 producten voor verschillende sectoren: Industrie, Automotive, Scheepvaart, Cleaning, Transport, Voeding, Chemie, Petroleum, …

Naast het standaard gamma van kwalitatief hoogwaardige producten biedt VecoTix haar expertise aan om producten op maat van de klant te ontwikkelen. Afhankelijk van het type vervuiling zullen wij in samenwerking met ons labo de meest efficiënte en doeltreffend producten ontwikkelen, rekening houdend met respect voor mens en natuur.